Przejdź do wersji zoptymalizowanej dla osób niewidzących i słabowidzących
Góra
Menu górne mini
Menu górne
Menu prawe
Treść główna
Dół strony

Strona główna

Wydrukuj stronę Poleć znajomemu
x

Zapraszam do obejrzenia strony Konfitura z papryki - Lokalne produkty spożywcze Ziemi Ząbkowickiej - Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Qwsi” w Ziębicach.

 

Pobierz PDF

Konfitura z papryki

 

Konfitura z papryki

Czesława Potemkin z Lasek tradycyjną domową metodą wytwarza konfiturę z papryki. Jej przepis został znaleziony w notatkach prababci i został trochę zmodyfikowany. Konfitura ma konsystencję bardzo gęstego syropu, piękny czerwony kolor oraz niecodzienny, specyficzny smak. Stanowi wyśmienity dodatek do zimnych mięs, drobiu, pasztetu, placków, serów itd. Specyficzny charakter produktu wynika z procesu długotrwałego, naturalnego odparowywania bez użycia środków żelujących i konserwantów. Oprócz konfitury z papryki pani Czesława wykonuje także haftowane obrazy.

Kontakt:
Czesława Potemkin – Gospodarstwo Agroturystyczne „Trzy koguty”
Laski 153, 57-250 Złoty Stok
tel.: 74 817 79 05, 697 675 703
e-mail: trzy_koguty@interia.pl

 - czeslawa_potemkin_9150_1.jpg

 - czeslawa_potemkin_9158_3.jpg

  - czeslawa_potemkin_9155_1.jpg        

projekt i hosting: INTERmedi@  |  zarządzane przez:CMS - FSI
Niniejszy serwis internetowy stosuje pliki cookies (tzw. ciasteczka). Informacja na temat celu ich przechowywania i sposobu zarządzania znajduje się w Polityce prywatności.
Jeżeli nie wyrażasz zgody na zapisywanie informacji zawartych w plikach cookies - zmień ustawienia swojej przeglądarki.